Er dit hår slidt og ødelagt? Mangler det liv og glans? Så kan det meget vel have noget at gøre med din kost. For at kroppen kan opretholde et sundt og velfungerende hår, er det vigtigt at indtage de rigtige næringsstoffer. Vitaminer og mineraler har stor indflydelse på hårets udstråling, kvalitet og styrke. Mangel på hårvitaminer kan medfører slidt tørt hår, knækket spaltet hår og dårlig hårvækst med hårtab. Derfor er det vigtigt at du får de helt rigtige vitaminer og mineraler, så din krop har de bedste næringsmæssige forudsætninger for at producerer et flot og stærkt hår.

Kosttilskud til håret

Mere end halvdelen af alle danskere tager hver dag kosttilskud, hvor vitamin og mineralkosttilskud er meget populære. DTU har i samarbejde med fødevarestyrelsen udarbejdet en rapport omkring danskernes kosttilskudsvaner. Ifølge denne nye opgørelse er 43% af alle kosttilskud vitaminer og mineralkosttilskud. Det kan dog være meget svært at finde ud af hvilke kosttilskud der hjælper på hvad og hvilke vitaminer og mineraler netop du har brug for.

Vi kan blandt andet anbefale Yummi Gummi Hårvitaminer, som giver dit hår alt den næring det har brug for.

C-VITAMIN

C-vitamin er en stærk antioxidant, som bekæmper hårtab og hjælper med at beskytte håret mod frie radikaler.  C-vitamin hjælper også håret med at bevarer den naturlige farve. Det øger blodcirkulationen i hovedbunden, der gør at håret får tilført de næringsstoffer som håret har brug for. Blodcirkulationen er meget essentiel for at få fuld udbytte af vitaminer og mineraler. En af de fordele C-vitamin har er at den hjælper kroppen med at producerer kollagen, som er et meget vigtigt protein til håret og huden. C-vitamin er samtidig med vigtig for kroppens immunforsvar.

B-VITAMIN

B-vitaminer er meget essentielle I forhold til hår og hårvækst. Den mest kendte vitamin indenfor b-vitaminer er kaldet Biotin. Det har igennem flere studier været bevist at folk med mangel på netop dette vitamin ofte oplevede hårtab. Derfor er det en rigtig god ide at finde et kosttilskud, hvor biotin indholdet er højt. Andre B-vitaminer som B3 spiller en vigtig rolle i forhold nære hovedbunden og tilfører dit hår glans. B7 hjælper dig til at producerer de fedtsyrer der skal til for at hårsækkenes celler kan producerer hår.

Leder du efter flere råd omkring vitaminer til håret? Så læs med i denne store guide omkring vitaminer til håret.