Angulus er en dansk fodtøjsproducent, der har eksisteret siden 1904. Mærket er på mange måde blevet ikonisk og kan klæde hele familiens fødder på, da de laver sko og støvler til både mænd, kvinder og børn. Alle styles i kollektionen er af læder og  er håndlavet af førende producenter tæt på byen Porto i Portugal. I de senere år har særligt Angulus børnesko oplevet en sand genopstandelse og er efterhånden det foretrukne brand, når danske forældre skal købe fodtøj til deres guldklumper.

Desuden sælges Angulus i dag over det meste af Danmark og også mange steder i udlandet.

Kvalitets fodtøj er vigtigt for den voksende fod

Mange forældre vælger, med god grund, at købe budgetvenligt tøj til deres vuggestue eller børnehave barn. Efter en dag i institution på legeplads, på skovtur og eleg i puderummet kommer barnet træt og beskidt hjem. Det slider på tøjet og sætter tydelige brugsspor, mange vælger derfor at ”gemme” det fine tøj til særlige anledninger. Når det derimod kommer til fodtøj som sko og støvler, er det enormt vigtigt ikke gå på kompromis med kvaliteten. Børns fødder vokser typisk helt indtil konfirmationsalderen, og for nogles vedkommende endnu længere tid. Det stiller store krav til barnets fodtøj. Angulus støvler er særligt velegnet til mindre børn, da de yder en god støtte og samtidig lader skindmaterialet foden ånde og giver den bevægelighed.

Angulus laver både sko, sandaler, overgangsstøvler og vinterstøvler – alt sammen i den ikoniske nærmest vintage-lignende stil, som brandet efterhånden er berømt for og som matcher den typiske skandinaviske smag helt perfekt.

Sådan passer du godt på dit fodtøj

Som sagt, så slider børns leg på både deres tøj og sko. Men børn skal jo have lov til at være børn og hygge sig med kreative og fysiske udfoldelser. For at passe bedst muligt på de nyindkøbte Angulus støvler, så sørg for at imprægnere dem inden brug. Det vil efterlade en beskyttende hinde over støvlen, så den ikke er helt så modtagelige for væske, skidt og snavs. Sørg også for løbende at tørre støvlen over med en fugtig klud og måske give den skocreme, så snavset ikke sætter sig for godt fast.

Køb ikke brugt fodtøj

Når du køber en Angulus støvle eller sko, så køber du kvalitet. Det afspejles selv sagt også i prisen. Selvom der i dagens Danmark er stor fokus på genbrug og bæredygtighed, så er det på ingen måde anbefalingsværdigt at give dit barn brugte sko på. Selvom der måske kan spares penge på at købe arvede eller brugte sko til dit barn, så bør du undlade det. En støvle eller sko former sig nemlig efter det enkelte barns fod, særligt når der er tale om fodtøj i ægte læder. Brugte sko vil derfor ikke kunne yde samme komfort, støtte og pasfrom.

Det er derfor en god tommelfinger for forældre at spendere på fodtøj og i stedet gå på kompromis med det almene tøj.