Sommeren er over os og naturens står i fuldt flor. Garderoben er skiftet ud til nogle lettere tekstiler, der egner sig til sommervejret. Men hvordan ser det ud med dine sommerkjoler? Mange har nogle yndlingskjoler, som kan bruges igen og igen. Men det er nu også rart at få opdateret garderoben en gang imellem – især når det gælder tøj til sommerens fester.

Det kommer hurtigt til at virke lidt ensformigt, hvis det er de samme tre kjoler man veksler imellem, når man deltager i sommerens hotte fester.  De fleste kvinder elsker shopping, men kender samtidig til problemerne med at udvælge den rette kjole til et givent arrangement. For hvad er dresscoden, som i øvrig ofte er uskreven?

Skal kjolen være anstændig med høj halsudskæring og en vis længde? Eller skal den være sexet, tætsiddende med dyb halsudskæring og lårkort? Man kan hurtigt føle sig malplaceret, hvis man står til en fest og er enten overdressed eller underdressed.

Få her nogle tips til valg af sommerkjoler til forskellige arrangementer

Konfirmationer:

Det er nok ikke lige her, du skal tage den ekstremt lårkorte, sølvfarvede pailletkjole kjole på. Til konfirmationer har man ofte en kjole på i afdæmpede farver, men gerne med nogle fine detaljer såsom blondekanter, pynteknapper eller mønstre i stoffet. Halsudskæringen er ofte høj eller medium og kjolen er for det meste lang eller halvlang.

Store fødselsdagsfester:

Til de store fødselsdagsfester kan der være lidt forskellige uskrevne dresscodes. Er du til oldemors 90-års fødselsdag, så har de fleste meget anstændigt tøj på, da den ældre generation ligger meget vægt på at se ordentlig ud efter normerne fra deres unge dage. Tag en pæn, enkel kjole på, som ikke viser en hel masse hud, men som fremstår elegant.

Skal du derimod til en 20-års drukfest i gaden, kan du bare give den gas. Vælg en kjole, du føler dig godt tilpas i. Det kan være en kjole, der matcher din personlighed og stil. Her er der ingen regler om elegance og anstændighed. Derimod vil du nok kunne føle dig lidt malplaceret, hvis du tropper op i en langærmet, hellang kjole med høj halsudskæring, uden nogen former for shine eller smarte detaljer.

Gallafesten:

Til gallafesten er det tid til de helt store kjoler! Gallakjoler findes både som store, lange kjoler med meget puf og fylde, men også som halvlange, enkle kjoler. En af de elementer, der kendetegner en gallakjole er stoffet, den er lavet af. Gallakjoler ser ofte majestætiske og ekstra elegante ud, gerne med noget shine i stoffet.

Afstem derfor forventningerne til valget af sommerkjole i forhold til selskabet og anledningen.