Det er et tilbagevendende spørgsmål hos både piger og kvinder, at de vil vide, hvordan de undgår at håret fedter kort efter sidste hårvask. For mange kan det opleves som frustrerende, at håret ser snavset ud, selvom det næsten lige er blevet vasket. Særligt når det er blevet en udbredt kendsgerning, at for meget hårvask har modsatte effekt på håret, og at man derfor ikke bør vaske det med shampoo hver dag. Rådene er mange, og det kan føles som en jungle at navigere rundt i. Hvis du genkender følelsen, kan du med fordel læse med nedenfor. 

Ingen kender dit hår bedre end dig selv

Gode råd er dyre, når det kommer til hårpleje, fordi det er en industri, der arbejder på at sprede en masse forskellige sandheder, som forbrugeren skal forholde sig til. Før du tager alle mulige forskellige råd til dig, skal du huske på, at du er den eneste ekspert i dit eget hår, siden du kender det bedre end nogen anden. Du skal derfor selv mærke efter, om dit hår trænger til at blive vasket med shampoo eller ej. Både hårshampoo og tørshampoo er blevet utroligt udskældte de seneste år, fordi begge kan indeholde skadelig kemi. Her er det dog vigtigt at understrege, at man – ligesom med alt andet – siger alt med måde. Det handler om dig og dit hår, og derfor skal du også selv være herre over, hvad der føles rigtig for dig. Desuden er der kommet mange både bæredygtige og uskadelige produkter på markedet, så gå på opdagelse i testvinderne og find markedets bedste tørshampoo her

Fingrene væk fra håret 

Hvis du, som mange andre piger og kvinder, har en tendens til at røre unødvendigt ved dit hår flere gange i løbet af dagen eller ligefrem sidder og leger med håret uden at tænke over det, er én af årsagerne til hurtigt fedtende hår måske fundet her. Det giver sig selv, at du går rundt med fedt og snavs på fingrene i løbet af dagen, når du rører ved forskellige genstande. Når du derfor rører ved dit hår med fingrene, vil du komme til at tilføre nogle af de uønskede bakterier til håret og hovedbunden, og der er hermed dannet god grobund for fedtet hår. Det er et meget håndgribeligt råd at holde fingrene fra håret, men vanens magt er stor, så derfor skal du måske øve dig i at tænke over, hvordan du kan undgå at røre ved dit hår i løbet af dagen.