Smykker er en fantastisk alsidige accessoires, der kan gøre meget ved dit look både når du skal til fest, og i hverdagen. Der findes smykker til enhver lejlighed, og I mange størrelser, farver og til flere steder på kroppen. De fleste har flere forskellige smykker at vælge imellem til festerne, men holder sig ofte til de samme smykker i hverdagen. Er du I tvivl om hvilke smykker der passer bedst til dig, eller til en du holder af – guld, sølv, diamanter, pink, grøn, blå? Så læs videre her i denne guide lavet i samarbejde med www.karat24.dk.

Klar parat fest – hvilke smykker skal du gå efter?

Det rigtige smykke kan få hele outfittet til at hænge sammen. Når du skal finde et smykke til festen kommer det meget an på hvilken type du er, om du er til masser af farver, eller om du hellere holder dig til guld og sølvsmykkerne. Uanset hvad, kan du, når du skal til fest, roligt tage lidt større og mere iøjefaldende smykker på.

En simple sort kjole kan piftes op med en stor glitrende halskæde, og hvis håret er oppe I en hestehale, er det tiden til at vise de lange flotte øreringe frem. Du skal selvfølgelig overveje hvilken type fest du skal til. Er det mormors 70-års fødselsdag kan du måske gå efter en lang elegant halskæde med et flot vedhæng og et par flotte øreringe der passer til, men er det din bedste venindes 25-års fødselsdag kan du godt være lidt mere crazy med en stor halskæde med tunge sten, og de store orange øreringe, og måske endda en stor farverig ring.

Smykker til hverdag og job

Især mange kvinder har et par basis smykker de går med hverdag. Hverdagssmykker er lidt mere afdæmpede og “fylder” ikke så meget. I mange tilfælde vil store smykker også kunne komme I vejen når man skal på arbejde. Det betyder dog ikke at du ikke kan bære smykker I din hverdag, tværtimod.

Smykker I hverdagen kan være en god måde at vise hvem du er, og bære smykker der får dig til at føle dig godt tilpas. Her kan du nemlig nemmere bære mere personlige smykker såsom arve ringen fra mormor, uden du skal være bange for at miste den til en fest. Mange kvinder har også en helt simpel halskæde som de bruger til hverdag. Hverdags smykker har ofte stor betydning for den der bærer dem, og mange føler sig næsten ”nøgne” hvis de ikke har dem på fordi de er så vant til det.

Giv et smykke I gave

Et smykke kan være en perfekt gave til alle lejligheder. Dåb, konfirmation, fødselsdag, studenterfest osv. Et smykke holder for evigt, og vil være et evigt minde om den der har givet gaven. Der findes smykker indenfor alle budgetter, så hvis din veninde ønsker sig et smykke kan du helt sikkert også finde et der passer til hendes stil, og ind i dit gavebudget. Hvis du køber et billigere smykke i guld eller sølvfarver, skal du dog være opmærksom på at de ofte indeholder nikkel, som nogen mennesker er allergiske overfor.

Der findes mange forhandlere både online og fysiske butikker der sælger smykker, og du kan blandt andet gå på opdagelse online og finde det perfekte smykke, enten til dig selv eller til en gave.