Er din kæreste eller mand lidt for glad for strømper i sandalerne? Er du ved at være træt af at kigge på hans slidte joggingbukser og udtrådte sko? Så er du ikke alene. Mænd har bare en anden tilgang til tøj end kvinder. Selvom dårlig tøjstil ikke er verdens undergang, så ved vi alle, hvor frustrerende det kan være at kigge på en mand med dårlig tøjstil – specielt hvis denne mand er din partner. Mange kvinder er bange for at virke kontrollerende, hvis de prøver at ændre deres mands tøjstil. Dette er noget vås, da man altid påvirker hinanden i et parforhold. Der er intet i vejen med at forbedre din kærestes tøjstil, så længe det ikke tager overhånd. Vi har her lavet en kort guide til dig, der gerne vil forbedre din partners tøjstil.

Tøjstilen kan være midlertidig

Hvis dig og din kæreste lige har mødt hinanden, så kan det sagtens være, at din kæreste blot befinder sig i en periode, hvor han har dårlig eller sær tøjstil. Alle mennesker har perioder, hvor de ændrer deres tøjstil. Hvis din kæreste er ung, så er der stor chance for, at det bare er en fase. Hvis din kæreste er lidt ældre, så er der dog chance for, at denne tøjstil er permanent.

Gå på opdagelse i garderoben sammen

Mange mænd er ikke klar over, at deres tøjstil halter. Ifølge en undersøgelse fra Danske erhverv, der undersøgte mænd og kvinders tøjindkøb, så købte hele 68% af mændene først nyt tøj, når det var strengt nødvendigt. De fleste mænd køber derfor først tøj, når deres nuværende tøj er ved at være slidt op. Derfor er der stor sandsynlighed for, at din kæreste slet ikke har tænkt dybere over sin tøjstil. Dette er gode nyheder, da han sandsynligvis ikke vil have noget imod at ændre sin tøjstil. I kan for eksempel gå på opdagelse i hans garderobe, hvor du kan komme med forslag til hans tøjstil.

Shop tøj sammen

Mænd er ofte meget praktisk anlagt. Mange mænd er ganske tilfredse med et par bukser og en T-shirt. I mange tilfælde tænker de ikke over, at deres tøjstil er kedelig. Derfor kan I prøve at shoppe tøj sammen. Dette kan gøres over nettet. Der er masser af webshops, der udelukkende beskæftiger sig med tøj til mænd, såsom webshoppen Champion. Ellers kan I tage på en kærestetur i byen. Det vigtigste er bare, at I køber jeres tøj sammen, da I begge to derved har mulighed for at komme med forslag til nye tøjstile, som den anden ikke havde tænkt over.

Tal åbent om jeres tøjstil

Hvis du ikke kan lide din kærestes tøjstil, så skal du ikke holde det tilbage. Hvis du syntes, at din kærestes tøj får ham til at se usoigneret eller fattig ud, så skal du bare sige dette til ham. Han vil sandsynligvis købe nyt tøj eller ændre sin tøjstil. Han er jo heller ikke interesseret i at se fattig og usoigneret ud. Dog skal du huske, at denne dialog skal være åben begge veje. Det kan sagtens være, at han også har kritik af din tøjstil. Det vigtigste er, at I har en åben dialog, der giver mulighed for, at I begge kan komme med forslag.

Hvis du føler, at denne guide har været behjælpelig, så kan du finde flere tips til parforholdet på Livsstilsmagasinet Wildtoys.