Er du træt af, at dine billige neglelakke ikke holder mere end et par dage, før tipperne krakelerer? Så bruger du måske bare den forkerte type neglelak – eller mangler udstyret eller hjælpen til at få dine drømmenegle.

Neglelakflasker

Almindelig neglelak eller gel?

Gel-lak er et innovativt alternativ til de gængse neglelakke, som holder væsentligt længere og er kendt for deres bastanthed. Mange har nok set billeder af tykke, ærtelignende lag af neglelak eller hørt klaustrofobiske skrækhistorier om lak, der ikke var til at file af – men bare rolig, sådan behøver gel-lak overhovedet ikke at se ud eller agere. 

Lægger du det selv, kræver det ganske vidst en fast hånd, god teknik og det rette værktøj – både til at lægge det og fjerne det, når tiden kommer. Men er det ikke dig, er der heldigvis masser af kyndig, professionel hjælp at hente.

Husk base og top coat

Noget, der virkelig gør en forskel på holdbarheden af din neglelak, er en god base og top coat – lige meget, om du bruger almindelig neglelak eller foretrækker gel-lak. Mange begyndere maler neglelakken direkte på neglen. 

Problemet med dette er bare, at din negl producerer naturlige olier, som vil forhindre neglelakken i rigtigt at sætte sig fast nok til at holde i længere tid – og hvis du bruger stærkere farver, risikerer du også, at neglelakken efterlader pigmenterede pletter på din negl, når du fjerner den. 

Brug i stedet en god base coat til at forhindre dette, læg neglelakken og forsegl den til sidst med en top coat. Vi kan bl.a. anbefale Makear Extreme Matte Top No Wipe.

Manicure i salon

Prøv en god neglesalon

I en travl hverdag kan ovenstående lyde overvældende. Men bare fordi, du ikke selv har overskud til at holde dine negle, betyder det ikke, at du skal snydes. En tur til neglesalonen er en utroligt hyggelig måde at forkæle dig selv fra tid til anden – og du går derfra med fine små kunstværker på neglene, du nok aldrig selv ville have kunnet skabe, som du kan nyde at gå og beundre i lang tid. 

Brug lidt tid på at researche den bedste neglesalon i dit område og se at komme af sted, så du selv kan prøve det af. Er det noget for dig, kan du evt. gøre det til en fast tur, enten alene for at få et pusterum i hverdagen eller sammen med veninderne for lidt ekstra kvalitetstid.