Det er super vigtigt at holde din krop stærk og i god form. Det kan du gøre på mange forskellige måder. Hovedsagen er, at du får trænet både kondition og muskelkraft.

Det betyder også meget, at den måde, du træner på, er en, som du fortsætter med på den lange bane. Det er det lange seje træk, der giver de bedste og mest stabile resultater.

Der er mange redskaber du kan bruge til træning i hjemmet, nogle mere effektive end andre og nogle mere underholdende end andre.

Tager du f.eks en trampolin, så får du trænet både din motorik og din kondition samtidig med at det er underholdende. En trampolin er til gengæld ikke særlig god til at øge din muskelstyrke.

En god og effektiv måde at træne dine muskler på er ved at bruge et squat rack. Sådan nogle findes der flere forskellige modeller af, og de giver dig en alsidig og effektiv træning.

Hvordan fungerer et squat rack?

Et squat rack kan være udformet på mange måder, og de findes i forskellige niveauer. Dets hovedformål er at kunne holde den stang, som du kan træne squats med, og eventuelle vægte. Stangen kan bruges både med og uden vægt på. Med vægte på kan den bruges til vægtløftning, hvilket er en hård og effektiv træningsmåde.

Nogle racks har kun denne ene funktion, andre kan bruges til at lave forskellige øvelser på. Det kan for eksempel være armhævninger, mavebøjninger og så videre.

Fremfor at have vægtstang og vægte liggende i et skab eller på gulvet, så har de bedre af at være placeret på et squat rack – og desuden ser det ret godt ud at have stående.

Du kan her se, hvordan du laver den perfekte squat.

Hvilken træning kan du lave?

Du kan selvfølgelig lave helt almindelige squats uden at have noget i armene. Skal du øge effekten af den øvelse, så kan du have noget vægt i armene. Det kan du have med en vægtstang med eller uden vægt på. dermed træner du både ryg, ben og arme. Dermed træner du en stor del af din krop.

Desuden får din krop en virkelig flot holdning ved at træne squats med en stang. Den øvelse kan nemlig kun udføres med en ret ryg, og det er til stor gavn for din kropsholdning. Dermed får du en flot, rank og veltrænet krop ved at træne ved hjælp af et squat rack. At bruge et squat stativ er en træningsform, som er nem at udføre, og som giver dig en god bonus i form af en stærk krop, en flot holdning og en god balance.

Ryk træningsbænken hjem til dig selv

Hvis du har sådan en squat rack derhjemme, så behøver du ikke at tage ned i fitnesscenteret for at træne. Det kan du bare gøre derhjemme. Hvis du har alle de vægte, du skal bruge og et rack med vægtstang, vægte og mulighed for andre øvelser, så er du godt dækket ind træningsmæssigt.

Dermed kan du træne hver eneste dag og så hyppigt, som du har tid og lyst til. I modsætning til andre redskaber til hjemmetræning, så bruger denne form for træning ikke strøm, og det larmer ikke. Vægtstangen kan lægges kontrolleret ned på squat racken efter træning, og dermed forstyrrer træningen ikke de omkringboende.

Det er også en klar fordel, at du kan have dit træningsudstyr for dig selv. Så er det altid klar til dig, og du behøver ikke at indstille eller ændre noget for at komme i gang med at træne. Det er bare at gå i gang.