Det kan være som at finde rundt i et shoppingcenter til udsalg at finde det mest optimale hudpleje til din hud. Særligt til huden i ansigtet, da den kræver ekstra beskyttelse, fordi den ikke som resten af kroppen er beskyttet af tøj.

Olie har god effekt på huden i ansigtet, da det er en beskyttende, fugtgivende og blødgørende ingrediens.

Myte: Olie fedter og blokerer porer i huden

Det er, som overskriften afslører en myte. Faktisk så er vegetabilsk olie meget ens med det fedtlag der i forvejen er i huden, og det virker derfor naturligt på huden.

Det er derfor genkendeligt for huden og rigtig mange vil opleve gode resultater ved brug af olie til ansigt. Det skaber den beskyttelse, fugtige og bløde hud, der udstråles hos kvinderne på forsiden af modeblade.

Den rette olie for din hud

At olie fedter og blokerer hudens porer, er en myte, men det er dog ikke helt forkert, at olie også kan have uønsket effekt på din hud, hvis du ikke sørger for, at den olie du bruger passer til din hudtype. Fortvivl derfor ikke, hvis du tidligere har oplevet problemer ved at bruge olie til dit ansigt, det skyldes formentligt bare, at du har brugt en olie, der ikke har været egnet til din hud.

Du kan spørger fagpersoner til råds eller prøve dig frem, hvis du allerede nu har en ide om, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør. Vi er alle sammen forskellige, det samme er vores hud, derfor handler det om, at du finder ud af præcis det, der fungerer for dig og din hud.

Olie i hudpleje
Et andet argument for at begynde at bruge olie i din hudpleje er, at det det bruges i rigtig meget hud- og hårpleje. Det skyldes de mange gavnlige egenskaber for huden, og især at det er et naturligt produkt, som virker genkendeligt for huden.

At olie anvendes i så meget hud- og hårpleje skyldes oftest den fugtgivende effekt. Det er gavnligt for hele kroppen også håret. Det gælder især den sarte hud i ansigtet, der udsættes for alt fra vind og kulde, til sol og saltvand. Men det kan, som nævnt, være svært at finde hoved og hale i alle de forskellige vejledninger og guides, der findes. Det bedste råd er derfor at stole på det, du selv mærker og oplever med din hud.