Mange mennesker lider af en kløende hovedbund. Det er dog ikke altid kun lus, der kan give en følelse af ubehag, kløe og smerter i hovedbunden, ej heller kan man bebrejde skæl for den kløe man føler. I langt de fleste tilfælde er der flere faktorer, der spiller ind, når man oplever at hovedbunden klør samt føles varm og irriteret. I langt de fleste tilfælde er det et spørgsmål om udslæt eller allergier mod ens normale shampoo eller balsam, der generer huden i hovedbunden, hvilket forårsager kløe.

I nogle tilfælde kan personer med psoriasis dog også udvikle en kløende hovedbund, hvis sygdommen spredes til dette område af kroppen. Der findes dog råd for dette ubehag således, at man ikke skal forklare sig overfor andres bebrejdende blikke når man klør sig i hovedbunden. Langt de fleste forbrugere køber og bruger dagligt de billigste hårprodukter på markedet, da et bad primært handler om at blive rengjort. Dog indeholder de fleste billige hårshampooer og balsammer stofferne SLS og SLES, der gør at produktet skummer meget. Al dette skum er dog oftest en af hovedårsagerne til at hovedbunden begynder at klø og i værste fald danner sårskorper.

Køb en speciel shampoo, hvis du lider af kløende hovedbund

En af de største ulemper ved en kløende hovedbund, er naturligvis at vi som mennesker ikke kan lade være med at klø igen, hvis man oplever kløe et sted på kroppen. Især i hovedbunden, hvor huden er fyldt med hårsække, der ligger lige under det øverste hudlag og derfor nemt kan irriteres, kan man opleve problemer med sår og hudafskrabninger, hvis man klør sig for meget eller for hårdt i en periode. Oplever man en kløende hovedbund, kan man dog købe en speciel shampoo eller balsam fremfor at finde strikkepinden frem og klø igen til der kommer hul.

Ved kløende hovedbunde er det altid en god idé at købe produkter, der er fremstillet af naturlige ingredienser. Dette kunne eksempelvis være ingredienser som nælde, mynte, kamille og saltrestlage. Hver af disse ingredienser har deres egen måde at lindre en kløende hovedbund på. Eksempelvis kamillen, der er kendt for at være både bakteriedræbende og beroligende, samt saltrestlagen, der er med til at fjerne fedtrester og urenheder, der forårsager inflammatoriske steder i hovedbunden. Brændenælder er fyldt med både vitaminer og mineraler, der er med til at styrke håret og hårsækkene, samt blødgøre hårstråene.

Gode tips til dig, der ønsker at undgå en kløende hovedbund

Som tidligere nævnt anbefales det, at man undgår supermarkedets billigste produkter, da skummet fra disse kan have en negativ påvirkning på den sarte hovedbund. Ofte får man hurtigt fedtet hår efter blot 1-2 dage efter hårvask med et billigt produkt, hvilket er med til at holde fugten inde tæt ved hovedbunden samtidig med at temperaturen stiger og bliver et paradis for bakterier. Derudover anbefales det, at man nøjes med at vaske hår hver 3. eller 4. dag, for at hudens naturlige olier kan beskytte hovedbunden på bedst mulig vis.