Det er vigtigt at passe på din krop hele livet igennem. Men det kan ofte glippe i en travl hverdag – og særligt hvis smerterne ikke har vist deres grimme ansigt endnu. Problemet er bare, at de dukker op en dag, ofte når du mindst venter det. Medmindre du tager du går i gang med at forebygge, inden skaden er sket. Jo før, jo bedre.

Det kan være de helst små bevægelser, der i sidste ende er med til at skabe langvarige ryg -og ledsmerter. Måske sidder du på en forkert måde, når du arbejder foran en computer. Eller også står du rigtig meget op i uhensigtsmæssige stillinger for længe af gangen. Det kan også være, du bare er typen, der har lidt svage led, og så skal der ikke så mange forkerte bevægelser til.

Læs med her og få inspiration til, hvordan du kan styrke kroppens eget forsvar mod smerter og ømme led i dag. Jo hurtigere du kommer i gang med at forebygge, jo bedre. Det betaler sig i det lange løb at værne om kroppen, før den begynder at drille. Men hvis du allerede døjer med smerter, så er der også råd for det. Læs med her, og bliv klogere.

En god holdning er livskvalitet

Hvis du har smerter i ryg og lænd på grund dårlig holdning, kan du med fordel benytte dig af tøj, der yder omsorg for netop din holdning. På henza.dk findes et hav af smarte løsninger til både mænd og kvinder, der gerne vil have færre smerter og forhøjet livskvalitet.

Fx kan du med en holdningskorrigerende T-shirt stimulere kroppen til en bedre holdning. T-shirten er designet til at korrigere den sammenfaldne ryg. Med fokus på unikt design og innovative syninger trækker t-shirten skuldrene tilbage, hver gang du selv skulle glemme det. Den fungerer med andre ord som den konstante kærlige påmindelse om, at du skal passe på dig selv.

Hvis skaden allerede er sket, og smerten har meldt sin ankomst, så kan du også benytte dig af en smart sportstape. Tapen hjælper mod alt fra muskeltræthed til lændesmerter eller hævelser i led. Det er en rigtig god løsning under alle former for fysisk aktivitet, da den kan afhjælpe spændinger og stivhed samt stimulere blodcirkulationen.

Både indre og ydre velvære

Men velvære skal gerne kunne ses og mærkes både indvendigt og udvendigt. Derfor kan sportstapen også sagtens også fungere som en neutral støtte til kroppen under Neo noir-kjoler til en fin middag eller et par flotte silkebukser til en fest. Føler du både velbehag indeni og udenpå, bliver det som regel altid en bedre oplevelse.

Det nytter ikke noget at gå rundt og have ondt. I det lange løb sætter det sine spor på både krop og sjæl, hvis vi ikke har det godt. Det er derfor vigtigt, at du tager hånd om både dit indre og ydre velvære i dag, hvis du føler, at din krop og din holdning trænger til lidt kærlig omsorg og støtte.