Manken er oftest helt ustyrlig i vinterperioden. Kulden gør håret tørt, kruset og, ikke mindst, elektrisk. For at få styr på lokkerne har vi her et par råd til, hvad du kan gøre.

Hvad gør kulden ved håret?

Når vejret bliver koldt og frossent, som vi kender det her i Danmark, så mangler luften også noget, som vi som regel lever meget højt på i løbet af sommeren: Fugt.

Fugten er det, der gør, at vores hår i løbet af sommeren ser noget så friskt og dejligt ud. Det mangler vi her i de kolde vintermåneder, og det er det, der går ind og gør, at vores hår bliver mat og kedeligt. For nogle af os går det så galt, at håret også begynder at se helt slidt ud, samtidig med at vi skal kæmpe med elektriciteten. Der er ikke noget værre end at trække af en striktrøje og mærke, at nærmest hele ens weave står lodret op.

Kodeordet er fugt

Som nævnt er det, håret mangler i de tørre vintermåneder, simpelthen fugt. Så der er ikke andet for; brug nærende og fugtgivende shampoo og balsam, og sørg også for at bruge nogle hårkure fra tid til anden, hvis nu shampoo og balsam skulle vise sig ikke at være nok.

Du skal dog passe på ikke at vaske håret alt for ofte, da det vil forstyrre hårets naturlige fugtbalance – hver anden eller hver tredje dag er rigeligt. På denne måde sikrer du dig også, at håret bibeholder sine naturlige egenskaber hele året.

Du kan selvfølgelig også snyde lidt, hvis skaden allerede er sket. Når du har været i bad, så sørg for, at du sprøjter noget varmebeskyttende i håret, inden du giver dig til at føntørre. En føntørring er hård for håret, så på denne måde sørger du for, at dit hår ikke bliver alt for hurtigt slidt.

Brug en børste med naturhår til at rede håret igennem, mens du føntørrer. En naturbørste er også med til at bevare dit hårs pragt i længst muligt tid. Sørg for, at du altid, især om vinteren, kun tørrer dit hår ved middel varme, da den høje varme kan bidrage til manglen af fugt i håret, og her kan den naturlige fugtbalance altså gå helt kuk-kuk.

Når du har tørret håret, gnider du et par dråber fra et shineprodukt ud i dine håndflader, og herefter fører du hænderne over ydersiden af håret. Olie kan også bruges i dette tilfælde, men da håret absorberer dette, er det bedst at bruge noget, du ved, vil bidrage med lidt ”shine”, selv når håret er tørt.

Sørg altid for kun at gøre det på denne måde, og brug ikke shineprodukter oppe ved skilningen. På denne måde vil dit hår se fedtet ud.

Mangler du produkterne i skabet til at få håret til at se livligt ud, kan du prøve lykken med online casinospil. Er du heldig, kan du vinde pengene til lige præcis den nærende fugtserie til dit hår, som du har øje på.