Der er ingen grund til panik, bare fordi du taber håret. I hvert fald så er det Ikke sikkert at der er grund til at være urolig. Der er nemlig mange årsager til at man taber håret, og det behøver ikke at være permanent. Der er mange faktorer der spiller ind, hvis du oplevet hårtab. Kvinder kan såmænd også opleve hårtab, men det er mest almindeligt ved mænd.

Det kan være et kæmpe hak i selvtilliden at tabe håret. Specielt hvis man taber håret i en ung alder. Det er svært at accepterer at udseendet ændrer sig til det værre, og man vil ofte gøre alt i sin magt for at hindre at det skal udvikle sig. Det er dog vigtigt at man undersøger markedet for produkter godt, og man gør sin research grundigt. Der findes mange produkter som ikke er pengene værd, og derfor ikke vil hjælpe dig med hårtabet. Der er samtidig en masse produkter der tager overpris, og netop derfor er det vigtigt at gøre din research ordenligt.

Hvilke produkter virker?

Der er egentlig kun 2 forskellige produkter der modvirker mandligt hårdtab. De findes i utallige variationer, og specielt det ene skal du være påpasselig med at bruge, da det kan komme med bevirkninger.

De to produkter hedder Minoxidil og Propecia. Det er specielt Propecia man skal være forsigtig med at tage, da der som sagt kan medfølge uheldige konsekvenser, herunder impotens, manglende sexlyst og problemer med erektion. Det er selvfølgelig en meget lille procentsats, men ikke desto mindre så er chancen der. Propecia er en medicinsk stof du indtager oralt, med det formål at det går ind og blokerer for tilførslen af DHT til hovedbunden. Ud af de 2 produkter er Propecia klart det stof med største virkning, men der er ligesom med minoxidil ingen garanti for at det virker hos alle.

Minoxidil er en topping du smører på skalpen 2 gange om dagen, og virker ved at nære hovedbunden med tilskud der skulle øge blodtilførslen og få hårets livscirkel til at holde længere. Det stopper altså ikke hårtabet, men udsætter bare processen. I nogle tilfælde kan det få håret til at fremstå tykkere.

Overvejer du en hårtransplantation?

Virker ovenstående ikke på dig, eller er det for sent at forsøge at bremse processen, så er sidste udvej en hårtransplantation. Det kan for nogen lyde skræmmende og for de fleste er det tabu, og altså ikke noget ‘mænd’ får lavet. Det skal dog ikke betyde at du skal afvige fra at få lavet en hårtransplantation, hvis det kan give dig selvtilliden tilbage. Det er bare vigtigt at man ikke holder det hemmeligt, men derimod er åben og stolt over indgrebet. Det vil gøre alting meget nemmere. Der findes mange klinikker der kan rådgive og udføre hårtransplantationer, eller en såkaldt SMP behandling. Her er Illuhair.dk være at nævne, som har klinikker rundt omkring i Danmark. De er altid åbne overfor dialog, og er altid klar på at hjælpe dig mod den rigtige beslutning. Det er nemlig vigtigt at gøre det ordenligt, så det passer netop til din hår type samt hovedform.