Huden er som bekendt kroppens største organ. Den skal kunne modstå meget, kunne hele og være elastisk og smidig. Huden optager mange af de stoffer, som den kommer i kontakt med. Derfor er det ikke ligegyldigt, hvad du smøre på kroppen.

Selvom de hudplejeprodukter, der findes på det danske marked, er testet og godkendt, er det ikke ensbetydende med, at de er sunde for din hud. Det betyder bare, at de ikke indeholder en vis mængde unaturlige stoffer, som kan være skadelige for kroppen. Endda hormonforstyrrende stoffer er at finde i nogle ikke-økologiske produkter.

Sådan genkender du økologisk hudpleje

Et sundere alternativ vil være at vælge økologisk hudpleje, der er fri for unaturlige og skadelige stoffer. En god indikator for, om hudplejerprodukter er økologiske, er ved at kigge efter mærkningen. De produkter, der er mærket med svanemærket eller andre mærker, der stiller samme krav til produkterne, vil være et godt alternativ.

Når produkterne er økologiske, fremgår det ofte tydeligt af emballagen. Du behøver derfor ikke at bruge en masse tid på at læse indholdsfortegnelser igennem. Udenlandske produkter har ofte andre økologiske stemplinger såsom eco-cert mærkning.

Når du anvender økologiske hudprodukter, har du mulighed for at bruge de produkter, der tilfører huden næringsstoffer og vitaminer. Nogle af de naturlige ingredienser, der er gode for huden kan f.eks. være:

  • Advocadoolie
  • Mandelolie
  • Vitaminer
  • Lægeurter
  • Aloe vera

Dette er eksempler på naturprodukter, der kan indgå i gode naturcremer. Du kan sagtens få gode, effektive cremer, som ikke indeholder kemi. Det kan godt være, at nogle af produkterne med kemi skaber et unaturligt hurtigt resultat, hvor kroppen ikke kan følge med. Men til gengæld optager huden en masse usunde kemikalier og affaldsstoffer, som blot ophober sig andre steder i kroppen, hvor de heller ikke hører til. Økologiske hudplejeprodukter både plejer og beskytter huden på en naturlig måde.

Økologi behøver ikke at være dyrt

Økologiske produkter er ikke nødvendigvis højere i pris i forhold til konventionelle produkter. Du kan sagtens finde økologiske hudprodukter til gode priser. Du får derfor et sundere alternativ til huden, skåner miljøet og får produktet til samme pris som dem med skadelige stoffer i.

Produkter med vegetabilske olier har en rigtig god evne til at trænge ind i huden. Den vegetabilske olie kan være baseret på naturlige ingredienser såsom nødder og forskellige planter. Alt sammen naturlige ting, som ikke er skadelig for kroppen, og som bløddør og plejer huden.