Stort set alle mænd bruger det – men meget få mænd taler om det. Kvinder er gode til at tale om og anbefale diverse produkter til hinanden og er dermed typisk velinformerede om, hvad der rører sig i markedet, når det kommer til cremer, parfumer og makeup.

Mænd, derimod, har sjældent samtaler med deres venner om parfume-anbefalinger – og er af samme grund også relativt uvidende om eventuelle nye tiltag. Mange mænd bruger den samme parfume i årtier, og måske er netop dén duft tilmed blevet en del af deres signatur.

Hvad skal du overveje, når du køber parfume til en mand

En parfume er ultimativt noget, du køber for at tilfredsstille manden – ikke dig selv eller dine omgivelser. Det vil sige, at det skal være manden, der skal kunne lide den – ikke hans kæreste, ikke hans venner, ingen andre end ham selv. Du skal derfor vælge den duft, han kan lide. Vil han gerne prøve noget nyt, skal du som udgangspunkt stadig arbejde inden for den referenceramme, han kan lide. Er han ikke til lette dufte, skal du ikke købe en let duft. Kan han ikke lide de tunge noter, så vig udenom dem.

Du skal også overveje, i hvilken anledning han normalt bruger parfume. Fungerer parfumen som en slags opfriskning for ham, skal den ikke være i de allertungeste dufttoner. Kan han godt lide, at duften virkelig bliver bemærket, skal du gå efter de lidt tungere og signifikante. Valget af dufte til mænd er meget, meget individuelt.

Skriv eventuelt ned, hvad han har i forvejen, så ekspedienten kan hjælpe dig i en retning, hvis du gerne vil købe en ny parfume til ham.

Fakta om herreparfume

Vidste du, at de forskellige dufttyper kun adskiller sig fra hinanden ved koncentrationen af duftolie (og dermed duft)? For eksempel har aftershave 1-2% duftolier, eau de toilette har 5-15% duftolier og extract de parfum har 20-30% duftolier.

Jo mere koncentreret parfumen er, jo dyrere er den som regel også. Og jo mere koncentreret parfumen er, jo længere holder duften også.

Ved en almindelig eau de toilette, vil du skulle tilføje nye sprøjt hver tredje eller fjerde time. Ved extract de parfum vil et enkelt sprøjt kunne holde op til 24 timer.

Ultimativt får du således mere valuta for pengene, jo højere koncentrationen af duftolier er – også selvom den pågældende parfume muligvis er dyrere.