Har du åreknuder, og føler du generet af dem, enten grundet udseendet eller fordi de rent faktisk er begyndt at gøre ondt, så er du ikke alene. Mange mænd og kvinder oplever åreknuder i benene på et tidspunkt i deres liv, men der er håb forude. Bliv klogere på åreknuder, og hvad du kan gøre for at komme af med dem igen.

Hvad er åreknuder?

Åreknuder er blodårer, der er hævede, knudrede og snor sig tydeligt lige under huden på benene. Grundet hævelsen kommer der et tryk inde i benet, der kan skabe smerter. Der er risiko for blodpropper, fordi blodet ikke transporteres rigtigt rundt i benene grundet den måde, åreknuder snor sig. Der er 7 trin i en åreknudesygdom, der definerer hvor slem sygdommen er:

Trin 0: Ingen synlige åreknuder

Trin 1: Sprængte kar, der er mindre end 3mm i diameter

Trin 2: Synlige åreknuder, der ikke er forandret, under huden

Trin 3: Benene er hævede

Trin 4: Betændelse i benene, der ikke er rart

Trin 5+6: Sår på skinnebenene

Kan jeg få fjernet knuderne af kosmetiske årsager?

Selvom det er rent kosmetisk i dit tilfælde og uden smerter, kan du have oprigtigt behov for at få fjernet knuderne i benene. Det kan være belastende at gå sommeren i møde, og især hvis du har haft et år, hvor knuderne har udviklet sig til det værre. Kosmetisk belastende tilstande kan forværre dit mentale helbred, som vægtes lige så højt som dit fysiske helbred.

Hvordan slipper du af med åreknuder?

Åreknuder er heldigvis mulige at komme af med. hvis man ønsker det eller har behov for det, og med et rigtig flot resultat. Der findes en klinik i Næstved, der fjerner åreknuder på baggrund af en forundersøgelse. Klinikken kan kontaktes for spørgsmål og har en oversigt på hjemmesiden med hyppigt stillede spørgsmål. Du kan drøfte din situation med din læge og samtidig anmode om en henvisning til klinikken, der specialiserer sig i åreknuder. Det er i hvert fald et skridt i den rigtige retning, hvis du døjer med den slags.