Rynker er en hel naturlig del af kroppens aldringsproces – men ikke ligefrem vellidt hos de fleste. De kommer lige så stille snigende i ansigtet, hvor man lægger lettest mærke til dem. Vil du gerne have en smukkere og glattere hud, der ser sund og yngre ud, så læs med her.

Hvorfor opstår rynker, og kan rynkecreme afhjælpe problemet?

Rynker kommer med alderen, da hudens elasticitet bliver ringere. Elementer, der kan fremskynde rynkeprocessen er sådan noget som rygning, alkohol og påvirkning af meget UV-lys. Det er derfor en god idé at holde sig i skyggen mellem 12.00 og 15.00. Der findes flere forskellige metoder, der modvirker og afhjælper rynker.

En af disse behandlinger er påsmøring med rynkecreme. Cremen trænger ind i huden og hjælper huden til at opnå mere elasticitet igen og derved komme til at se pænere og mere glat ud. Har du mange rynker, skal du ikke forvente at diverse behandlinger kan fjerne dem 100%. Der ville der formentlig skulle kirurgi til. Men til almindeligt hjemme brug er rynkecreme en rigtig god behandling, der fjerne de værste rynker, så huden kommer til at se yngre og mere velplejet ud.

Det skal du kigge efter, når du går på indkøbe efter rynkecreme

Der findes mange forskellige typer af rynkecremer, så det gælder om at finde de mest effektive produkter. Læg mærke til, om produkterne indeholder:

  • A-vitamin
  • C-vitamin
  • E-vitamin
  • Ferulic acid
  • Resveratrol

Alle disse indholdsstoffer har enten kan have en effekt på rynker eller kan modvirke dannelsen af nye rynker. Ferulic acid, også kaldet kaffeinsyre, E-vitamin og C-vitamin menes at kunne have en form for virkning mod dannelsen af nye rynker, da de forbereder huden på at kunne holde til en vis mængde Uv-stråling, som er kendt for at være medvirkende til dannelsen af rynker.

Du skal dog ikke blot tage til takke med at disse ingredienser er i produktet. Prøv at sammenligne forskellige produkter, så du kan vælge den rynkecreme, hvor koncentrationen af de vigtige ingredienser er størst, og du derfor ikke kommer til at stå skuffet tilbage med et produkt, som måske ikke har nogen synlig effekt på rynkerne. I stedet kan du se dig i spejlet med et smil og være godt tilfreds med spejlbilledet.