[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til]

Man siger, at skønhed kommer indefra. Men indimellem skal skønheden have en lille hånd, så man kan være den allerbedste udgave af sig selv. I denne artikel ser vi nærmere på de små tiltag, du kan foretage, og som redder din skønhedsrutine.

1. Dit hår indrammer dit ansigt

Der er ingen tvivl om, at man kommer langt med lækkert og velplejet hår. Det er ofte noget af det første, man bemærker, når man møder et nyt menneske. Og det er da bare træls, hvis man føler, at ens hår er slasket eller hænger i tjavser.

Heldigvis kan man gøre meget selv for at pleje sit hår. Du behøver ikke bruge en formue på regninger til frisøren. Sørg for at give dit hår en hårkur i ny og næ. Det vil utvivlsomt gøre underværker på dit hårs tilstand. Er du træt af, at dit hår ser frizzy ud? Så kan du med fordel investere i et glattejern. Du skal ikke lade dig narre af navnet. Et glattejern er mindst lige så godt til at lave bølger, fald og krøller i håret, som det er til at glatte dit hår. Du har dermed et utroligt alsidigt redskab, der kan være en hjælp i mange situationer.

2. Glem ikke at rense din makeup af om aftenen

Du har helt sikkert prøvet det før. Man kommer sent hjem og er træt ind til sjælen. Det sidste, man orker, er at bruge tid på at rense sin makeup af. Desuden har man allerede lagt sig i sengen, som er varm og tillokkende.

Men det er rigtig dumt at være skødesløs i forhold til at fjerne sin makeup om aftenen. Især hvis du bruger meget foundation eller pudder, der bliver påført i hele ansigtet. Din hud har behov for at ånde i løbet af natten, så den kan restituere. Og hvis ansigtet er fuld af foundation, vil dine porer blive tilstoppet og huden kedelig at se på. Hvis du lader din mascara sidde natten over, kan du også risikere, at dine vipper knækker. Dine vipper er nemlig utroligt skrøbelige, når de er dækket af mascara.

Har du svært ved at overtale dig selv til at stå op og vaske din makeup af, kan du vælge en ”her og nu”-løsning. Hav derfor altid renseservietter til ansigtet på dit natbord.

3. Giv dit selv et quick fix

Du kender situationen. Du sidder godt til rette i bussen og kommer i tanke om, at du har glemt et vigtigt møde eller en frokostaftale. Og du har ikke helt haft tid til at gøre det store nummer ud af dig selv, inden du forlod huset. Men du behøver faktisk ikke det helt store beauty-arsenal i din taske for at kunne give dig selv en lille minimakeover.

For har du en rød læbestift og et håndspejl i tasken, kan du faktisk komme rigtig langt. Læbestift er enhver kvindes ven, og du kommer hurtigt til at ligne en million med et lag på dine læber. Men en smule læbestift kan faktisk også opfriske dine kinder. Smør en my ud i håndfladen, dup det på dine kinder, og brug det som et alternativ til rouge i en snæver vending.